Náš turista Naše maso
Detailní popis produktu
Turistický salám patři k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, koriandrem, česnekem a cukrem. Koriandr se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs se naráží do klihovkových střev a necháme odpočinout do druhého dne. Po uzení se šetrně povaří v páře a nechá vychladnout. Kolegové z Masa ho pak pět týdnů pozvolna suší a salám při tom ještě i zaudí studeným kouřem. Tak vzniká náš turisťák!
Napůl řeznictví a napůl masná výroba. Amaso a výrobky z něj putují do většiny Ambi podniků a dalších desítek restaurací, hospod, koloniálů a e-shopů. Odběratele i dodavatele si pečlivě vybírají a maso se odebírá jen od prověřených farem.