Sušené maso s nakládanou zeleninou

165 Kč

Hovězí bresaola, vepřové guanciale, vepřová lonza z Amasa, naše čalamáda.

Detailní informace

Detailní popis produktu

    • Bresaola je vyrobena z hovězí kulaté plece. Je naložena v mořské soli a směsi koření, ve které je nejvýraznější složkou jalovec, rozmarýn a skořice. Nasolení trvá tři týdny a suší se při teplotě 12 °C a 75% vlhkosti 1–2 měsíce.
    • Guanciale je vyrobeno z vepřového laloku. Je naložené v mořské soli a směsi koření, kde nejvýraznější složkou je bobkový list a černý pepř. Nasolení trvá tři týdny a suší se při teplotě 12 °C a 75% vlhkosti 3–6 měsíců. 
    • Lonza je vyrobená z vepřové pečeně. Suší se společně s tukovým krytím, které masu dodává nezaměnitelnou jemnost. Je naložená v mořské soli a směsi koření – nejvýraznější složkou je česnek a fenykl. Nasolení trvá tři týdny a suší se při teplotě 12 °C a 75% vlhkosti 3–6 měsíců. 
    • Čalamáda: Třikrát ročně si v Esce nakládáme asi 50 kg zeleniny na čalamádu. Zeleninu nakrájíme a zalijeme horkým kyselým nálevem, pak přidáme olej a necháme alespoň týden odležet.