Snídaně Eska

358 Kč

fermentovaná červená pšenice, houby, vejce, chleba, špek, medvědí česnek, ledový čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

    • Jde o prapůvodní odrůdu pšenice z ekologického zemědělství. U nás v Esce ji nejprve uvaříme, pak necháme mléčně kvasit a nakonec z ní vyrobíme naši variaci na rizoto s šalotkou, česnekem, houbovým prachem, zeleninovým vývarem, máslem a farmářským tvrdým sýrem. Spolu s pošírovaným vejcem a hnědými žampiony je základem snídaně Eska.
    • Na chleba 66 dáme guanciale (špek) z Amasa a nakládaný medvědí česnek, který sbírali naši kuchaři na jaře. 
    • Více o houbovém prachu: Prach z pravých hřibů, které sbírá pan Macúch. Nakrájí je na silnější plátky, suší na přímém slunci a pak je nechá dva roky „dozrávat“. Díky tomu jsou ještě aromatičtější a nabité umami. V Esce je rozmixujeme na prach.
    • Více o našich vajíčkách: Farma Kubát je rodinná farma, která se už od roku 1993 zabývá rostlinnou výrobou, produkcí a prodejem vajec. Jedná se o chov nosnic s volným výběhem, tedy 1CZ. Jako výběh pro slepičky mají oplocený téměř jeden hektar vlastního přilehlého pozemku – část pole a zahradu. Krmivo si vyrábějí sami. Jeho hlavní složkou je pšenice a kukuřice z jejich vlastní produkce. Drůbeži přídávají od jara do podzimu posekanou trávu z přilehlých pozemků. Slepice jsou napájeny čerstvou kvalitní vodou z vlastního 40 m hlubokého vrtu.