Přečtěte si, jak se vyrábí. Smetana se naočkuje a nechá zakysat. Potom se vyšlehá a počká se, až vykape podmáslí. Pak se ručně tvaruje ve formě.
V Čechách máslo nikdo jiný touto původní technikou nevyrábí. Většina výrobců dělá máslo čerstvé a netvaruje ho ve formě.
Za Sýrárnou Danka stojí paní Dagmar Řezníková z Červené Lhoty. Dříve pracovala na manažerské pozici, ale s nástupem na mateřskou si hledala přivýdělek a pustila se do výroby mléčných produktů. Nemá vlastní dobytek. Mléko, které vyniká svou tučností, bere z vedlejšího kravína. Paní Dagmar vyrábí sýry v malém a má na to čas. Díky tomu jsou její výrobky opravdu prémiové – například řecký jogurt, sýry na grilování nebo nakládané sýry v oleji z Petrávče od pana Jonáka.