Brambory v popelu

235 Kč

Kapr, kefír, kopr, sušený žloutek

Detailní informace

Detailní popis produktu

    • Náš signature dish, který máme v Esce už pátým rokem. Jeho základem jsou brambory a hodně másla.
    • Základem jsou skvělé brambory, které máme od pana Buchala z Polabí. Pečené brambory obalíme v popelu ze sena. Bramborovou pěnu děláme tak, že brambory nakrájíme na kostičky a v hrnci orestujeme na másle dozlatova. Přilijeme smetanu a uvaříme doměkka. Směs rozmixujeme, dosolíme a dáme do šlehačkové lahve. Žloutky naložíme na den do cukru a soli a pak přes noc sušíme na nízkou teplotu. Kapra připravujeme tak, že ho nejdříve naložíme do cukru a soli a pak vyudíme teplým kouřem. Na loupákové máslo opékáme loupákové těsto v dvojnásobném množství másla, dokud nevznikne křupavá drobenka. Nahoru posypeme pažitkou a koprem.

Recept je tady: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/brambory-v-popelu/